--Google Analytics 4--
AvbrottSfri kraft – UPS Produkter

Avbrottsfri kraft

UPS produkter – teknik & system

Vad är en UPS?

För det första, UPS står för Uninterruptible Power Supply och är en enhet som installeras antingen via stickkontakt, 1-fas eller 3-fas. Detta är beroende på om det är mellan den ingående matningen av elkraft och dessutom till de enheter som förbrukar ström. UPS teknikens system är till exempel för det första en förebyggande lösning mot strömavbrott och störningar på elnätet. Sammanfattningsvis skiljer det sig från traditionell reservkraft som startar efter att ett strömavbrott skett. Utan tvekan, kan dessa störningar vara spänningsvariationer samt frekvensvariationer. Resultatet är att den elektroniska utrustningen som är kopplad till UPS:en kan fortsätta fungera även när det sker störningar och strömavbrott på elnätet.

Lösning för fastigheter och data

Larm, fiber, passersystem – 1-fas

Ett exempel på en kompakt nyckelfärdig avbrottsfri lösning för din säkerhet i en fastighet, som utrymning, trygghetslarm, dörr- och ventilationsstyrning kan vara: 

 • 1-fas UPS, maxeffekt 2700W, driftstid 60 min vid 1kW.
 • Med batterilåda, bypassbrytare, liten UC och standardinstallation
 • Välj en SEP3000 med tillhörande batterilåda

Säkerhet – en kraftfull 1-3 fas

Den bästa lösningen för att driva kritiska applikationer där medicinska komponenter kräver maximal energitillförlitlighet. Denna UPS passar såväl till passersystem, servrar och ventilationsstyrning

 • 1-3 fas in, 1-fas ut. Maxeffekt 5 kW, driftstid 30 min drift vid 3kW.
 • Med bypassbrytare, batteribox, liten UC och standardinstallation
 • Välj en Sentinel Dual med batterilåda

Kritiska system – för serverhallen och verksamhetskritiska system

UPS:en fyller behoven ytterliggare av säker strömförsörjning för små till medelstora serverhallar eller andra verksamhetskritiska applikationer.

 • 1-3-fas. Detta exempel maxeffekt 10kW Ex, driftstid 30 min drift vid 4kW.
 • Med bypassbrytare, interna batterier, liten UC och standardinstallation
 • Välj en Sentryum anpassad för din 10-40 kVA last samt lämplig batteristruktur

Utmaning i frekvensvariation och överspänning

Strömavbrott och andra typer av störningar, spänningsdistorsion som överspänning, är skadliga för modern infrastruktur. Likaså då kommunikation och data är kritiskt för att samhället och näringslivet ska fungera smärtfritt. Med dagens avancerade datasystem och elektronik med allt mer krympta dimensioner, är utrustningen mer känslig för störningar på nätet nu än de var förr i tiden. Spänningen på elnätet får enligt standard ligga mellan 207-244V (IEC 60038). Det är vanligt att utrustning blir förstörd eller skadad av spänningsbortfall ytterliggare överspänning om man inte vidtar åtgärder som förhindrar detta.

Drifttid – UPS power

Hur länge en UPS kan försörja teknisk utrustning med ström är beroende av flera faktorer. De vanligaste är hur mycket last som finns, det vill säga hur mycket mottagarsidan förbrukar, vilken storlek man har och den totala batterikapaciteten. Vilken power behöver du?

En UPS kan skydda mot:

 • Strömavbrott
 • Elstörningar
 • Underspänning
 • Överspänning
 • Transienter
 • Frekvensförändringar
 • Övertoner

Eurotech erbjuder avbrottsfri strömförsörjning för alla typer av användningsområden.

Se våra

Produkter & branscher

1-Fas

UPS anpassad för 1-Fas anslutning.

3-fas

3-fas UPS

UPS anpassad för 3-fas anslutning.

Multi Power

Modulär

UPS med utbytbara moduler anpassad för datacenter.

Jobba hos oss

Företag

UPS anpassad för det lilla kontoret till det stora företaget.

sjukhus

Sjukhus

UPS för laboratorier och sjukvårdsutrustning.

Datacenter

Skalbara, modulära och flexibla UPS-lösningar för kompletta datacenter.

Säkerhet

UPS för säkerhet, utrymning, hiss, övervakning, skalskydd, ljud och bild.

Industri

UPS anpassad för högre krav och tuffare miljöer.

Infrastruktur

UPS för flyg, marina, järnväg, vägar och tunnlar.

Övriga tillbehör

Kringutrustning för bypass, övervakningssystem och kommunikation.

Kontakta oss

Här på Eurotech strävar vi att alltid efter att ge den bästa möjliga servicen vid varje kontakt.

Hör av dig till oss för frågor, en kostnadsfri konsultation eller för att få offert på avbrottsfri kraft.

Mallslingan 20 A, 187 66 Täby

Ärende

Registrera mig för nyhetsbrevet

Eurotech sparar mina kontaktuppgifter

F.A.Q.

Vanliga frågor & svar

Vad betyder UPS?

UPS står för "Uninterruptible Power Supply" och är en maskin som skyddar elektronisk utrustning från störningar på elnätet och förser dem med ström när det uppstår ett strömavbrott.

Vad används UPS för?

En UPS används för att se till att det finns ström när det sker ett strömavbrott eller andra typer av avbrott. Det är för att du som användare inte ska förlora din data eller dina tekniska system när strömmen går. En UPS används också för att skydda elektronisk utrustning från så kallade strömspikar. Dessa strömspikar kan skada känslig teknisk utrustning.

Vilken UPS behöver jag?

Vilken UPS just din verksamhet kräver beror på 2 faktorer. Dels hur många enheter du behöver säkra ström till, samt var din utrustning är placerad. Du kan behöva en eller flera UPS:er till flera olika ställen i fastigheten eller en större UPS om som klarar mer komplex belastning.

Vi hjälper dig att ta fram en UPS efter just dina förutsättningar.

Hur många batterier kräver en UPS?

Mängden batterier ett UPS system kräver är beroende på vilken UPS du har, men också vilken belastning ditt system har. Det finns minimum krav på hur många batterier en UPS kräver, men du kan i teorin addera hur många som helst. Fler batterier gör dock inte att systemet klarar av en högre belastning, den gränsen sätts av själva UPS:en, men det kan öka drifttiden.

Hur sköter jag mina batterier bäst?

Köp först och främst batterier med god kvalitet. Batterierna ska vara placerade i en miljö med en omgivningstemperatur på mellan 22 - 25 grader. Montera ett BACS batteriövervakningssystem för att mäta individuella batterier så att du får varningar när ett batteri blir dåligt och för att utföra individuell laddning. Alternativt bör du utföra regelbundna manuella kontroller av batterislingan.

Är det dyrt att köpa UPS?

Nej, vi har flexibla finansieringsmodeller där du kan välja mellan olika servicenivåer och betalningsalternativ genom vårt samarbete med Siemens Financial Systems.

Vart ligger Eurotech?

I Täby Stockholm och i Alingsås.

Arbetar ni i hela Sverige?

Ja från Ystad i söder till Kiruna i Norr.

Vilken typ av användare har ni som kunder?

Eurotech har funnits i mer än 30 år på UPS marknaden och har en stor andel av Sveriges kommuner som kunder, hiss och fastighetsbolag samt en stor del av elinstallatörsindustrin. Det är få branscher som inte behöver avbrottsfri kraft!

Utför ni underhåll på befintliga UPS system?

Ja, vi utför underhåll på befintliga UPS system. Vi kan teckna avtal och utföra regelbundna underhåll beroende på vilken omfattning som passar just dig. Vi utför service i hela Sverige och har även jourservice ifall något oförutsägbart inträffar.

Min verksamhet passar inte in bland era branschkategorier.

Vi kan skräddarsy lösningar för alla våra kunder. Vi tittar på hur er verksamhet ser ut och vad ni behöver för typ av UPS för en säker strömförsörjning.

Kan det bli dyrt att inte köpa UPS?

Ja, definitivt. Vid ett strömavbrott där avsaknad av UPS eller reservkraft, eller att reservkraften tar ett tag innan den kommer igång, då kan många dyra produktionstimmar gå förlorade, liksom varor som är beroende av tex kyla. En UPS är din fallskärm och brygga till avbrottsfri kraft.

0
  INTRESSEFÖRFRÅGAN
  DIN INTRESSEFÖRFRÅGAN ÄR TOMTILLBAKA