--Google Analytics 4--
Service

UPS service – förebyggande underhåll för säker avbrottsfri kraft

Vi hjälper dig med

Service av UPS

UPS system som är levererade från Eurotech har utan tvekan en mycket hög driftsäkerhet och för det andra en hög förväntad MTBF (Mean Time Between Failures). Med våra servicetekniker som har fabriksutbildning direkt från tillverkaren, erbjuder vi högsta standard av service för UPS:er. Likaså tillhandahåller vi service och installation av UPS:er i hela Sverige. Det är en förebyggande åtgärd för att under tiden säkerhetsställa att en UPS fungerar som den ska och därutöver säkra att batterierna är i ett bra skick. För att summera, ett servicebesök från Eurotech innebär att våra certifierade tekniker kommer för att justera, uppdatera och övervaka systemet för att bibehålla dess funktionalitet. I synnerhet av vår service för avbrottsfri kraftförsörjning, så skulle vi utan tvekan våga påstå att det är något som är lika viktigt som själva UPS:en. 

Avbrottsfri kraft (UPS) spelar en central roll i dagens samhälle. Vi är mer än någonsin i princip beroende av tillförlitlig strömförsörjning för att skydda kritisk utrustning. För att säkerställa att dessa enheter fungerar när de behövs som mest, så är regelbunden service och underhåll helt avgörande.

En investering för framtiden

Genom att utföra noggranna inspektioner av enheten/enheterna kan man få en överskådlig blick på hur UPS:erna mår. Man kan planera för eventuella uppgraderingar eller utbyten i förväg, vilket minskar risken för höga kostnader och avbrott.

Likaså gäller för noggranna rengöringar. Detta minskar risken för överhettning vilket genererar i en förlängd livslängd. För att kunna identifiera fysiska skador, slitage och eventuellt andra problem så rekomenderar vi verkligen våra kunder att utföra en riktig service på sina UPS:er.

Eurotech UPS service

Service görs på årsbasis och är i korthet en del i målsättningen att den avbrottsfria kraften fungerar som det ska, medan vi i tid upptäcker potentiella fel. Dessutom innan driftsstörningar sker och exempelvis är det lika viktigt att hålla en noggrann uppsikt på batteristrukturen så att vi kan säkerställa en avbrottsfri kraft när kunden behöver den som mest.

Vi erbjuder olika servicepaket från baspaket upp till fullservicepaket och för alltid en dialog med våra kunder för att slutligen på bästa sätt ta fram ett serviceavtal som passar er.

Ett serviceavtal kan omfatta:

 • Tillgång och prioritet till komplett reservdelslager
 • Lagerför kompletta UPS system upp till 252 kW
 • Eurotech kan erbjuda övervakning i olika nivåer
 • Möjlighet att logga larm och händelser med datum och klockslag
 • Nedan följer några av parametrarna som kan övervakas:
  • Utnyttjande av UPS i procent det vill säga uttagen effekt
  • UPS: in & utspänning samt in & utström
  • Kontroll av bypass-switch
  • Laddspänning & laddström batterier.
  • Aktuell reservtid

Årlig preventiv UPS service

 • Preventiv årlig service på plats hos kund
 • Fri uppdatering av ny funktionalitet
 • Vid fullserviceavtal ingår förlängd garanti det vill säga reparation vid fel och trasiga kretskort och komponenter ingår under hela avtalstiden
 • Visuell och mekanisk inspektion av komponenter och kretskort
 • Invändig rengöring
 • Belastningsprov av batterierna
 • Funktionskontroll och justering av systemets delar som, bypass switch, batteriernas laddspänning, larmutgång, styr och övervakningsfunktioner
 • Kontroll av UPS systemets temperaturlarm, fläktarnas funktion & hastighet

Kontakta oss

Här på Eurotech strävar vi att alltid efter att ge den bästa möjliga servicen vid varje kontakt.

Hör av dig till oss för frågor, en kostnadsfri konsultation eller för att få offert på avbrottsfri kraft.

Mallslingan 20 A, 187 66 Täby

Ärende

Registrera mig för nyhetsbrevet

Eurotech sparar mina kontaktuppgifter

F.A.Q.

Vanliga frågor & svar

Vad betyder UPS?

UPS står för "Uninterruptible Power Supply" och är en maskin som skyddar elektronisk utrustning från störningar på elnätet och förser dem med ström när det uppstår ett strömavbrott.

Vad används UPS för?

En UPS används för att se till att det finns ström när det sker ett strömavbrott eller andra typer av avbrott. Det är för att du som användare inte ska förlora din data eller dina tekniska system när strömmen går. En UPS används också för att skydda elektronisk utrustning från så kallade strömspikar. Dessa strömspikar kan skada känslig teknisk utrustning.

Vilken UPS behöver jag?

Vilken UPS just din verksamhet kräver beror på 2 faktorer. Dels hur många enheter du behöver säkra ström till, samt var din utrustning är placerad. Du kan behöva en eller flera UPS:er till flera olika ställen i fastigheten eller en större UPS om som klarar mer komplex belastning.

Vi hjälper dig att ta fram en UPS efter just dina förutsättningar.

Hur många batterier kräver en UPS?

Mängden batterier ett UPS system kräver är beroende på vilken UPS du har, men också vilken belastning ditt system har. Det finns minimum krav på hur många batterier en UPS kräver, men du kan i teorin addera hur många som helst. Fler batterier gör dock inte att systemet klarar av en högre belastning, den gränsen sätts av själva UPS:en, men det kan öka drifttiden.

Hur sköter jag mina batterier bäst?

Köp först och främst batterier med god kvalitet. Batterierna ska vara placerade i en miljö med en omgivningstemperatur på mellan 22 - 25 grader. Montera ett BACS batteriövervakningssystem för att mäta individuella batterier så att du får varningar när ett batteri blir dåligt och för att utföra individuell laddning. Alternativt bör du utföra regelbundna manuella kontroller av batterislingan.

Är det dyrt att köpa UPS?

Nej, vi har flexibla finansieringsmodeller där du kan välja mellan olika servicenivåer och betalningsalternativ genom vårt samarbete med Siemens Financial Systems.

Vart ligger Eurotech?

I Täby Stockholm och i Alingsås.

Arbetar ni i hela Sverige?

Ja från Ystad i söder till Kiruna i Norr.

Vilken typ av användare har ni som kunder?

Eurotech har funnits i mer än 30 år på UPS marknaden och har en stor andel av Sveriges kommuner som kunder, hiss och fastighetsbolag samt en stor del av elinstallatörsindustrin. Det är få branscher som inte behöver avbrottsfri kraft!

Utför ni underhåll på befintliga UPS system?

Ja, vi utför underhåll på befintliga UPS system. Vi kan teckna avtal och utföra regelbundna underhåll beroende på vilken omfattning som passar just dig. Vi utför service i hela Sverige och har även jourservice ifall något oförutsägbart inträffar.

Min verksamhet passar inte in bland era branschkategorier.

Vi kan skräddarsy lösningar för alla våra kunder. Vi tittar på hur er verksamhet ser ut och vad ni behöver för typ av UPS för en säker strömförsörjning.

Kan det bli dyrt att inte köpa UPS?

Ja, definitivt. Vid ett strömavbrott där avsaknad av UPS eller reservkraft, eller att reservkraften tar ett tag innan den kommer igång, då kan många dyra produktionstimmar gå förlorade, liksom varor som är beroende av tex kyla. En UPS är din fallskärm och brygga till avbrottsfri kraft.

0
  INTRESSEFÖRFRÅGAN
  DIN INTRESSEFÖRFRÅGAN ÄR TOMTILLBAKA