--Google Analytics 4--

Reservkraftverk

Vad är ett reservkraftverk?

Ett reservkraftverk är en typ av elproduktionsanläggning. Den är till för att användas som en reservkälla när exempelvis strömmen går för att upprätthålla en stabil strömförsörjning. Man kan ha användning för reservkraft både privat i hemmet samt ute i samhället.

Finns det olika typer av reserkraftverk?

Ja, det finns olika typer då det är en viktig del av elnätets tillförlitlighet och allt beror på hur hög kapacitet man är i behov av.

  • Dieselgeneratorer
  • Batterilager
  • Gasturbiner
  • Kärnkraftverk

Varför är det så viktigt med reservkraft?

Ett oväntat avbrott eller brist på el, från exempelvis huvudkraftverk eller andra källor kan göra väldigt stor skada hos många företag. Dels kostar det företagen pengar, men också tid. För att undvika detta så använder man sig av reservkraft för att försörja elnätet med elektricitet i händelse av ett oväntat avbrott.

Här kan du läsa mer om avbrottsfri kraft på vår hemsida

Eurotech är en del av SdipTech

Fler inlägg

Tillökning i familjen – Riello Sentryum har fått storasyskon

Populära Sentryum har etablerat sig på marknaden för UPS under flera år. Nu ökas familjen med ytterligare transformatorfria UPS i storlekarna 60, 80, 100 och 120 kVA. En snabb utveckling inom IT och teknik med ökat fokus på miljöfrågor. Även ökad komplexitet hos...

Vi söker elektriker / UPS-servicetekniker

Är du den vi letar efter? Läs mer nedan. Elektriker / UPS-servicetekniker Om dig Vi växer och därför söker vi dig som vill arbeta som elektriker / UPS-servicetekniker i ett tight team där varje individ gör stor skillnad. Du kommer ha ett stort inflytande i företagets...
Kom i kontakt med oss

Telefon: +46 (0)8-473 08 80
E-mail: kontakt@eurotech-ups.se

0
    INTRESSEFÖRFRÅGAN
    DIN INTRESSEFÖRFRÅGAN ÄR TOMTILLBAKA