--Google Analytics 4--

Redundans

Förstå redundans – en nödvändig säkerhetsåtgärd för din verksamhet.

Kanske har du stött på begreppet redundans i olika sammanhang. Men vad innebär det egentligen? Kortfattat fungerar redundans som dans – det krävs minst två för att dansa tango.

Verktyg som omger oss spelar en kritisk roll i våra verksamheter. I en ideal värld fungerar allt felfritt och incidenter inträffar aldrig. Men verkligheten är inte perfekt, och fel uppstår av många skäl. Ett sätt att motverka de negativa konsekvenserna av detta innebär att skapa redundans – en sorts försäkring som säkerställer kontinuitet i verksamheten, oavsett vad som orsakar avbrottet.

Redundans spelar en viktig roll i en kontinuitetsplan för att hantera plötsliga händelser som ökat tryck av patienter, personalbortfall, lagerbrist, kunskapsluckor, dataförluster och strömavbrott. För att åtgärda strömavbrott kan man använda olika former av reservkraft, inklusive avbrottsfri kraft (UPS). Dessutom utgör el en kritisk faktor som påverkar verksamheten långtgående om den avbryts. Nästan alla verksamheter förlitar sig på elektricitet för att fungera, från stora maskiner till larm och styrsystem. Även en millisekunds strömförlust kan därför orsaka allvarliga och kostsamma konsekvenser, beroende på verksamheten.

I en tid av ökad säkerhetsmedvetenhet ställer många myndigheter, organisationer och företag högre krav på kontinuitet och redundans. Man måste ofta använda både hängsle och livrem för att skydda kritisk utrustning. De senaste åren har vi upplevt många incidenter där brister i dessa områden har lett till allvarliga problem. Därför är det avgörande att förstå vad som kan hända och hur det påverkar verksamheten direkt och indirekt. Detta utgör inte bara en försiktighetsåtgärd utan uppfyller även nya lagar och föreskrifter.

På Eurotech ställer vi rätt frågor kring er elförsörjning och ser till att ni har den redundans som behövs för att garantera oavbruten drift. Låt oss hjälpa er att alltid ha kraft.

Kontakta oss idag för att säkerställa att din verksamhet är skyddad mot oväntade avbrott!

Fler inlägg

Tillökning i familjen – Riello Sentryum har fått storasyskon

Populära Sentryum har etablerat sig på marknaden för UPS under flera år. Nu ökas familjen med ytterligare transformatorfria UPS i storlekarna 60, 80, 100 och 120 kVA. En snabb utveckling inom IT och teknik med ökat fokus på miljöfrågor. Även ökad komplexitet hos...

Vi söker elektriker / UPS-servicetekniker

Är du den vi letar efter? Läs mer nedan. Elektriker / UPS-servicetekniker Om dig Vi växer och därför söker vi dig som vill arbeta som elektriker / UPS-servicetekniker i ett tight team där varje individ gör stor skillnad. Du kommer ha ett stort inflytande i företagets...
Kom i kontakt med oss

Telefon: +46 (0)8-473 08 80
E-mail: kontakt@eurotech-ups.se

0
    INTRESSEFÖRFRÅGAN
    DIN INTRESSEFÖRFRÅGAN ÄR TOMTILLBAKA