--Google Analytics 4--

Peakshaving

Hur kan man motverka och undvika att elnätet överbelastas eller till och med drabbas av en blackout?

Vad innebär peakshaving?

Snabbt förklarat så är det en energihanteringsstrategi för att minska eller jämna ut toppbelastningen på ett energisystem. Självaste ”Peak load” är alltså den högsta nivån av energiförbrukning under en viss tidsperiod. Vid en plötslig ökning av efterfrågan på el, vid tex. en varm sommardag då många personer vill använda sig av luftkonditionering kan det i värsta fall bli en överbelastning och leda till strömavbrott.

Vad är syftet?

Det stora syftet är att minska den högsta nivån av energiförbrukning. Företag och industrier debiteras oftast högre priser för den energi de använder och då kan det vara särskilt viktigt att använda sig av Peakshaving.

Fördelar med peakshaving

Genom att använda sig av dessa strategier kan företag och andra organisationer minska sina elkostnader. Det kan också bidra till en mer hållbar användning av energi och minska belastningen på elnätet under högtrafikperioder. Det är alltså väldigt en väldigt värdefull strategi.

För att uppnå detta implementerar man olika tekniker och strategier:

Energilagring: Användning av batterier eller andra energilagringsenheter för att lagra överskottselektricitet under perioder av låg efterfrågan för att sedan använda energin under perioderna när det är hög efterfrågan.

Demand Response: Genom att engagera olika företag samt hushåll för att minska energikonsumtionen.

Distributed Energy Resources: Integrering av energiresurser som exempelvis vindkraft, solceller och kraftproduktion. Detta för att minska behovet av att dra på mer kraft från det centrala elnätet.

Laststyrning: Teknisk användning för att minska och styra energikonsumtionen. Exempelvis kan detta inkludera att skjuta upp uppgifter eller processer med lägre efterfrågan.

Har du frågor om Peakshaving eller vill veta mer? Kontakta oss

Fler inlägg

Tillökning i familjen – Riello Sentryum har fått storasyskon

Populära Sentryum har etablerat sig på marknaden för UPS under flera år. Nu ökas familjen med ytterligare transformatorfria UPS i storlekarna 60, 80, 100 och 120 kVA. En snabb utveckling inom IT och teknik med ökat fokus på miljöfrågor. Även ökad komplexitet hos...

Vi söker elektriker / UPS-servicetekniker

Är du den vi letar efter? Läs mer nedan. Elektriker / UPS-servicetekniker Om dig Vi växer och därför söker vi dig som vill arbeta som elektriker / UPS-servicetekniker i ett tight team där varje individ gör stor skillnad. Du kommer ha ett stort inflytande i företagets...
Kom i kontakt med oss

Telefon: +46 (0)8-473 08 80
E-mail: kontakt@eurotech-ups.se

0
    INTRESSEFÖRFRÅGAN
    DIN INTRESSEFÖRFRÅGAN ÄR TOMTILLBAKA