--Google Analytics 4--

Hur fungerar UPS batteri?

Uninterruptible Power Supply (UPS) batteri fungerar så som att man förser elektriska enheter med ström, men endast när det inte finns någon eller otillräcklig strömförsörjning från det vanliga elnätet. Syftet med ett sådant batteri är att skydda den elektroniska utrustningen från strömavbrott.

Det finns batterier med olika kapaciteter och design, beroende på användningen. De kan användas för att skydda känslig elektronisk utrustning, såsom datorer, servrar, nätverksutrustning och annan kritisk teknik, från skador och dataförluster som kan uppstå på grund av strömavbrott och variationer i elnätet.

Hur går det egentligen till?

Normal drift (Nätström är tillgänglig):

Under normala förhållanden är UPS ansluten till det vanliga elnätet.
Ett inbyggt laddningssystem laddar batterierna medan de inte används.

Strömavbrott (Nätström är inte tillgänglig):

När elnätet misslyckas eller strömförsörjningen blir otillräcklig, aktiveras UPS omedelbart.
Batterierna tar över och börjar leverera ström till de anslutna enheterna.

Övergångsperiod (omsättningstid):

Det finns en kort övergångsperiod mellan när elnätet fallerar och UPS övergår till batteridrift. Denna tid är normalt mycket kort, vilket ger kontinuerlig strömförsörjning utan avbrott.

Återanslutning (Återgång till normal drift):

När elnätet återställs eller när det finns tillräcklig strömförsörjning, övergår UPS tillbaka till normal driftsättning och börjar ladda batterierna igen.

Fler inlägg

Tillökning i familjen – Riello Sentryum har fått storasyskon

Populära Sentryum har etablerat sig på marknaden för UPS under flera år. Nu ökas familjen med ytterligare transformatorfria UPS i storlekarna 60, 80, 100 och 120 kVA. En snabb utveckling inom IT och teknik med ökat fokus på miljöfrågor. Även ökad komplexitet hos...

Vi söker elektriker / UPS-servicetekniker

Är du den vi letar efter? Läs mer nedan. Elektriker / UPS-servicetekniker Om dig Vi växer och därför söker vi dig som vill arbeta som elektriker / UPS-servicetekniker i ett tight team där varje individ gör stor skillnad. Du kommer ha ett stort inflytande i företagets...
Kom i kontakt med oss

Telefon: +46 (0)8-473 08 80
E-mail: kontakt@eurotech-ups.se

0
    INTRESSEFÖRFRÅGAN
    DIN INTRESSEFÖRFRÅGAN ÄR TOMTILLBAKA