--Google Analytics 4--

FFR

Vad betyder FFR och vad innebär det?

FFR betyder snabb frekvensreserv, vilket står för Fast Frequency Reserve och är egentligen en avhjälpande åtgärd. Vid frekvensförändringar som kan uppstå i kraftsystemet, hanterar alltså FFR detta genom att skapa förutsättningar. Oftast vid en låg nivå av rotationsenergi i systemet.

Hur stort är behovet?

Svenska kraftnät ansvarar under 2023 för att avropa 35 % av det totala behovet i det nordiska kraftsystemet. Fördelningen för varje systemansvarig för TSO ( Överföringssystem ) ska avropa att det är detsamma som förra årets.

Vad är syftet?

Det man i grund och botten vill är att skapa förutsättningar för att hantera de snabba och djupa frekvensförändringarna som kan uppstå.

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss gärna!

Fler inlägg

Tillökning i familjen – Riello Sentryum har fått storasyskon

Populära Sentryum har etablerat sig på marknaden för UPS under flera år. Nu ökas familjen med ytterligare transformatorfria UPS i storlekarna 60, 80, 100 och 120 kVA. En snabb utveckling inom IT och teknik med ökat fokus på miljöfrågor. Även ökad komplexitet hos...

Vi söker elektriker / UPS-servicetekniker

Är du den vi letar efter? Läs mer nedan. Elektriker / UPS-servicetekniker Om dig Vi växer och därför söker vi dig som vill arbeta som elektriker / UPS-servicetekniker i ett tight team där varje individ gör stor skillnad. Du kommer ha ett stort inflytande i företagets...
Kom i kontakt med oss

Telefon: +46 (0)8-473 08 80
E-mail: kontakt@eurotech-ups.se

0
    INTRESSEFÖRFRÅGAN
    DIN INTRESSEFÖRFRÅGAN ÄR TOMTILLBAKA