UPS batteri och Batterivård

Med rätt miljö och vård av UPS batteri får du längre livslängd på batterier

UPS teknik & system

UPS batteri underhåll och vård

Batterier i ett UPS system har en lika viktig roll som en UPS. Dock är batterierna även den största akilleshälen i systemet och står för en stor del av installationskostnaden och de löpande kostnaderna. I ett batteris livslängd ökar den interna resistensen (motståndet) tills dess att den når en nivå tills det är dags att byta ut batteriet. Batterier beställer du direkt av oss där vi levererar snabbt och säkert. Dina gamla batterier tar vi hand om för destruktion och återvinning.

Faktorer som påverkar UPS batteri

Bristfällig kvalitet på batterier, ogynnsamma temperaturförhållanden, obefintlig övervakning och mängden urladdningar är de största bidragande orsakerna till att batterier byts ut i förtid.

UPS batteri – förläng livslängden

Med korrekt förutsättningar kan livslängden på era batterier öka. Om batterierna är förvarade med god ventilation i temperaturer runt 20-25 grader ökar chansen att batterierna klarar sig längre. Om batteriets interna hälsa regelbundet övervakas,  som temperatur, volt och motstånd via exempelvis ett batteriövervakningssystem, kan underpresterade batterier identifieras tidigare och bytas ut innan det påverkar resterande batterier i systemet.

UPS batteri – att tänka på

 • Omgivningstemperatur runt 20-25 grader
 • Batterikvalitet från fabrik
 • Regelbunden kontroll av resistens och spänning
 • Batteriövervakningssystem
 • Beställ batterier och övervakning av oss

Eurotech erbjuder rätt förutsättningar för rätt UPS batteri

BAcs för batterivård

Battery Management System (BMS)

Eurotech är en fullt certifierad återförsäljare för det marknadsledande batterivårdssystemet BACS från tyska företaget Generex. BACS förlänger livslängden på batterier och minskar därmed investeringskalkylen positivt över en längre tidsperiod.

Hur fungerar BACS batteriövervakning?

BACS utför en analys av varje individuellt batteriblock i en slinga så att ett defekt batteri kan bytas ut före det påverkar andra batterier. Varje enskild batteriblock får en modul monterad på blocket är polspänning mäts och övervakas via programvara. BACS är anpassat för att monteras på befintliga UPS system och inkluderas till nya.

Fördelar med BACS batteriövervakning

 • Kostnadseffektivt batterivårdssystem
 • Ökar driftsäkerheten för UPS system
 • Sparar in kostnader och tid
 • Kan öka batteri livslängd

Du hittar BACS under övriga tillbehör

Övriga tillbehör

Kringutrustning för bypass, övervakningssystem och kommunikation.

Kontakta oss

Här på Eurotech strävar vi att alltid efter att ge den bästa möjliga servicen vid varje kontakt.

Hör av dig till oss för frågor, en kostnadsfri konsultation eller för att få offert på avbrottsfri kraft.

Mallslingan 20 A, 187 66 Täby

Ärende

Registrera mig för nyhetsbrevet

Eurotech sparar mina kontaktuppgifter

F.A.Q.

Vanliga frågor & svar

Vad betyder UPS?

UPS står för "Uninterruptible Power Supply" och är en maskin som skyddar elektronisk utrustning från störningar på elnätet och förser dem med ström när det uppstår ett strömavbrott.

Vad används UPS för?

En UPS används för att se till att det finns ström när det sker ett strömavbrott eller andra typer av avbrott. Det är för att du som användare inte ska förlora din data eller dina tekniska system när strömmen går. En UPS används också för att skydda elektronisk utrustning från så kallade strömspikar. Dessa strömspikar kan skada känslig teknisk utrustning.

Vilken UPS behöver jag?

Vilken UPS just din verksamhet kräver beror på 2 faktorer. Dels hur många enheter du behöver säkra ström till, samt var din utrustning är placerad. Du kan behöva en eller flera UPS:er till flera olika ställen i fastigheten eller en större UPS om som klarar mer komplex belastning.

Vi hjälper dig att ta fram en UPS efter just dina förutsättningar.

Hur många batterier kräver en UPS?

Mängden batterier ett UPS system kräver är beroende på vilken UPS du har, men också vilken belastning ditt system har. Det finns minimum krav på hur många batterier en UPS kräver, men du kan i teorin addera hur många som helst. Fler batterier gör dock inte att systemet klarar av en högre belastning, den gränsen sätts av själva UPS:en, men det kan öka drifttiden. 

Hur sköter jag mina batterier bäst?

Köp först och främst batterier med god kvalitet. Batterierna ska vara placerade i en miljö med en omgivningstemperatur på mellan 22 - 25 grader. Montera ett BACS batteriövervakningssystem för att mäta individuella batterier så att du får varningar när ett batteri blir dåligt och för att utföra individuell laddning. Alternativt bör du utföra regelbundna manuella kontroller av batterislingan. 

Är det dyrt att köpa UPS?

Nej, vi har flexibla finansieringsmodeller där du kan välja mellan olika servicenivåer och betalningsalternativ genom vårt samarbete med Siemens Financial Systems.

Vart ligger Eurotech?

I Täby Stockholm och i Alingsås.

Arbetar ni i hela Sverige?

Ja från Ystad i söder till Kiruna i Norr.

Vilken typ av användare har ni som kunder?

Eurotech har funnits i mer än 30 år på UPS marknaden och har en stor andel av Sveriges kommuner som kunder, hiss och fastighetsbolag samt en stor del av elinstallatörsindustrin. Det är få branscher som inte behöver avbrottsfri kraft!

Utför ni underhåll på befintliga UPS system?

Ja, vi utför underhåll på befintliga UPS system. Vi kan teckna avtal och utföra regelbundna underhåll beroende på vilken omfattning som passar just dig. Vi utför service i hela Sverige och har även jourservice ifall något oförutsägbart inträffar.

Min verksamhet passar inte in bland era branschkategorier.

Vi kan skräddarsy lösningar för alla våra kunder. Vi tittar på hur er verksamhet ser ut och vad ni behöver för typ av UPS för en säker strömförsörjning. 

Kan det bli dyrt att inte köpa UPS?

Ja, definitivt. Vid ett strömavbrott där avsaknad av UPS eller reservkraft, eller att reservkraften tar ett tag innan den kommer igång, då kan många dyra produktionstimmar gå förlorade, liksom varor som är beroende av tex kyla. En UPS är din fallskärm och brygga till avbrottsfri kraft.

0
  INTRESSEFÖRFRÅGAN
  DIN INTRESSEFÖRFRÅGAN ÄR TOMTILLBAKA